A REVIEW OF DEğER KAYBı HESAPLAMA ARAç

A Review Of değer kaybı hesaplama araç

A Review Of değer kaybı hesaplama araç

Blog Article

Ofisimizce, Araç Değer Kaybına ilişkin başvuru süreçleri ve davalarına ilişkin avukatlık ve arabuluculuk hizmeti verilmekte olup detaylı bilgi için mesai saatleri içerisinde ofisimizi arayarak randevu talep edebilirsiniz.

Bu değerleri yazdıktan sonra hesapla butonuna basmanız yeterlidir sizin için araç değer kaybı hesaplama yapacaktır.

Gerçekleşen kaza sonrasında araçta ortaya çıkan değer kaybı olması halinde sigorta şirketinden tazminat talep edebilir. Sigorta şirketinin bu talebi kabul etmemesi ve karşılamaması halinde mağdur tarafın sigorta şirketine dava açma hakkı saklıdır.

Kusurlu tarafın sigorta şirketinden veya araç sahibinden aracınızın değer kaybının tazminini isteyebilirsiniz. Araç değer kaybı talebinde bulunmak kanunların sizing tanıdığı bir haktır. Fakat bu hakkınızı kullanabilmeniz için de birtakım şartlar bulunmaktadır. Yine araç değer kaybı hesaplaması yapılamayan bazı durumlar vardır. Bunlar;

Bu nedenle özellikle kaza yapan ve aracı tamir etmeyi düşünenler tarafından büyük bir öneme sahiptir. Trafik kazalarında kusursuz olan tarafın bu kaybı kazaya neden olan taraf ya da zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanır. Buna karşılık değer kaybının talep edilebilmesi için bazı şartlar da bulunur.

Bir başka dilemma ise sigorta şirketlerinin eksik ödeme yapması durumudur. Ne yazık ki hesaplama cetveli bu kadar açık ve Internet olmasına rağGuys dimension eksik ödeme yapılabilir. Peki bu durumda ne yapmanız gerekir?

Sigorta Şirketine İhtar Çekilmesi: Eksper raporu ve diğer gerekli belgelerle birlikte, karşı araç değer kaybını kim öder tarafın zorunlu trafik sigortası şirketine yazılı bir ihtarname göndererek değer kaybı tazminat talebinde bulunmalısınız.

Değer kaybının ödenmesi konusunda sigorta şirketi ile bir sorun yaşaman durumunda ise değer kaybını gösteren ekspertiz raporu ile Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuruda bulunabilirsin.

Sigorta Şirketine İhtar Çekilmesi: Değer kaybı raporu ve ilgili emsal kararlarla birlikte sigorta şirketine yazılı bir ihtarname göndererek tazminat talebinde bulunmalısınız.

Değer kaybı tazminatı kaza tarihinden itibaren two yıl içerisinde talep edilmelidir. Alacağınızın zamanaşımına uğramasına fileırsat vermeden en kısa zamanda zararınızın giderilmesini talep ederek zamanaşımı süresinin kesilmesini sağlamalısınız. Aksi halde hak kaybına uğramanız kuvvetle muhtemel olacaktır.

Öte yandan, Yargıtay, yargı yerinin belirlenmesine ilişkin bir kararında ise; maddi hasarlı trafik kazasına karışan aracı yetkisiz servise yönlendiren ve orijinal parça kullanılmaması nedeniyle değer kaybına neden olan kasko şirketine karşı açılan davada görevli mahkemenin Tüketici Mahkemesi olduğuna hükmetmektedir.

Aracınızın değer kaybını alabilmek için öncelikle kaza tespit tutanağı ve onarım faturaları ile birlikte sigorta şirketine başvurmanız gerekmektedir.

Hasar kaydının sorgulanması: Tramer ve SBM kayıtlarında yer alan hasarlar da değer kaybını etkileyebilir.

Araç değer kaybı hesaplama kriterleri resmi gazetede yayınlandıktan sonra görevliler tarafından uygulanmaktadır.

Report this page